Brands For Fans

E-handel för en global marknad

Bakgrund

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global marknad som säljer alkoholhaltiga drycker tillsammans med andra varumärken, mest artister hittills. De jobbar med välkända artister som t.ex KISS, Motörhead, Scorpions, HammerFall, In Flames m.fl.

I de nordiska länderna säljs dryckerna via Systembolaget, Vinmonopolet och Alko. För att kunna sälja direkt till privatpersoner i Europa och övriga världen behövde de en e-handelslösning och vi fick äran att hjälpa dem ta fram den.

Lösning

Vi gjorde en förstudie där vi gick igenom förutsättningarna, kraven och behoven. Vi behövde en lösning som kunde hantera flera olika marknader, olika språk, olika valutor, olika skattesatser, olika betalmetoder och som gick att integrera med logistikpartnerns affärssystem.

Vi landade i att det inte fanns någon färdig lösning som passade så vi utvecklade en egen lösning baserad på WordPress och WooCommerce. För att hantera olika marknader kör vi en s.k multisite setup. Vi utvecklade ett eget tema med mallar byggda både med ACF och Elementor för att erbjuda största möjliga flexibilitet och användarvänlighet för administratörerna. Kopplingen mot affärssystemet sker via REST-API. Vi använder Mollie för att kunna hantera olika betalmetoder på olika marknader.

En av de viktigaste sakerna för en e-handel är hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet. För att uppfylla det har vi dels interna rutiner för versionshantering av kod och automatiserade deployrutiner till utvecklings- och produktionsmiljöer och dels en hostingpartner med ett globalt servernätverk och stabila backuprutiner.

Har du funderingar eller frågor kring detta projekt? Hör av dig till:

Per Lind Forsberg
070-461 37 43
per@digitalera.se