Sundbyholms Kött & Fisk

Lokal gårdsbutik utvecklar sin digitala närvaro

Bakgrund

Sundbyholms Kött & Fisk är en gårdsbutik strax utanför Eskilstuna med eget rökeri och mängder av egenproducerade delikatesser och presentartiklar. De är väl etablerade i Eskilstuna och mälardalen och deras produkter är ett givet inslag vid årets alla högtider.

De kontaktade oss för att komma igång med e-handel, digital marknadsföring och fräscha upp den grafiska profilen.

Se projektet
Grafisk profil

Vi började med fräscha upp den grafiska profilen. Loggan balanserades upp, vi tog fram nya typsnitt, definierade profilfärger och tog fram nytt annonsmanér och profilerande bilder.

Webbtjänst och e-handel

Sundbyholm Kött & Fisk har en ganska omfattande rökeriverksamhet där kunder som har eget kött kan lämna in det och få det rökt. Hela den processen hanterades analogt och innebar en hel del manuellt jobb. Vi byggde en webbtjänst där kunderna kan föranmäla sig, bitarna de lämnar in registreras digitalt och kunden får inlämningskvitto och påminnelser vid uthämtning automatiskt. Kundregistret är numera digitalt vilket underlättar kommunikationen med kunderna framöver.

När pandemin härjade som värst och kunderna inte kunde besöka gårdsbutiken lanserade vi en e-handelslösning där kunderna kunde förbeställa sina varor. Kunderna valde själv dag och tid när de ville hämta. Personalen packade varorna i påsar och kunderna hämtade sina kassar vid lastkajen. Förutom att gårdsbutiken nu kunde fortsätta sälja produkter finns nu även stora delar av sortimentet online vilket uppskattas av kunderna och ökar synligheten på Google.

Det är populärt att köpa presentkort hos Sundbyholms Kött & Fisk, men tidigare var man tvungen att köpa det i gårdsbutiken. Vi tog fram en lösning för att sälja digitala presentkort i webbshoppen som gör att kunderna får presentkortet direkt per e-post med en värdekod som funkar lika bra online som i gårdsbutiken.

Digital marknadsföring

En viktig kanal i marknadsföringsmixen är nyhetsbrev. Vi hjälpte kunden att komma igång med nyhetsbrev, skapa mallar, lägga upp kundregister, automatiskt underhåll av kundregister genom koppling till webbshoppen, rökinlämningen och sociala medier.

Vi tog hjälp av Souschef Joacim Sjöberg och spelade in en serie filmer där han tipsar om olika recept baserat på Sundbyholm Kött & Fisks produkter. Filmerna användes i marknadsföringen i sociala medier.

Inför storhelger hjälper vi dem med strategisk marknadsföring och annonsering i sociala medier och nyhetsbrevsutskick.

Har du funderingar eller frågor kring detta projekt? Hör av dig till:

Per Lind Forsberg
070-461 37 43
per@digitalera.se